sport

Vettel: Mogu osvojiti titulu ove sezone

Ferrarijev vozač i četverostruki svjetski prvak, Sebastian Vettel, uvjeren je da može osvojiti titulu ove sezone i vratit naslov u Maranello.

Nijemac kaže kako je vrlo zadovoljan ovogodišnjim bolidom, te da osjeća da je cijela struktura Ferrarija pozitivno napredovala. Na pitanje mislili li da može osvojiti titulu ove godine s Ferrarijem nije puno razmišljao.

”Da, naravno da mislim da mogu osvojiti naslov svjetskog prvaka. Ne bih ni ulazio u bolid da to ne mislim,” rekao je Sebastian.

Ferrari je pokazao impresivnu formu kroz dva tjedna predsezonskog testiranja u Barceloni i zauzeo prva mjesta na tablicama najbržih vremena. Kako se čini Ferrari bi ove godine mogao ugroziti Mercedes, koji nije izgledao tako dominantno kao proteklih sezona na testiranju. Vettel je na pitanje o Ferrarijevoj formi ostao rezerviran i nije htio otkriti puno detalja.

”Sve što mogu reći je da vlada odlična atmosfera u ekipi, svi rade za sve.”

”Trenutno je nemoguće bilo što predvidjeti. Čak i testiranje u Barceloni ne znači ništa, možda samo mali uvid u to gdje ste u odnosu na ostale. Pravo stanje znati ćemo tek nakon tri ili četiri utrke. U Formuli 1 samo su rezultati bitni,” dodao je Vettel.

Izvor: GP1.hr