sport

Vettel: Moramo pokazati poštovanje prema svemu što je Lewis postigao

Sebastian Vettel ove godine nije bio niti blizu borbe za naslov prvaka. Već nakon vrlo lošeg prvog dijela sezone, bilo je jasno da neće predstavljati neku ozbiljniju prijetnju Lewisu Hamiltonu, koji je na kraju godine osvojio svoj šesti naslov prvaka svijeta. Sasvim zasluženo, reći će Vettel.

Na Velikoj nagradi SAD-a Vettelova je utrka završila vrlo brzo. Nakon lošeg starta, u osmom krugu pukao je ovjes na Ferrariju i Nijemac je bio prisiljen odustati. Po završetku utrke viđen je kako čestita Hamiltonu na tituli.

“Mislim da je sada vrijeme da se istakne što je moguće više dobrih stvari. Ako netko osvoji titulu šest puta, onda to i zaslužuje. To sam rekao i njemu. Sretan sam zbog njega, iako nisam sretan što mi nismo bili u konkurenciji ove godine i ostali smo u velikom zaostatku.”

“Moramo poštovati što je postigao u prošlim godinama, ali i ove godine, zajedno sa svojim timom koji je bio vrlo snažan. Zbog njega sam sretan, zbog nas nešto manje”, poručio je Vettel.

Umjesto borbe za titulu, Vettelu do kraja sezone preostaje pokušati osvojiti treće mjesto ukupnog poretka. Nakon odustajanja u Austinu to neće biti jednostavno jer za timskim kolegom Leclercom zaostaje 19 bodova.

Izvor: GP1.hr