sport

Vettel opet označio Mercedes kao glavne favorite

Ferrarijev Sebastian Vettel tvrdi da je Mercedes glavni favorit za VN Kine. Ferrari je i prije prve utrke sezone u Melbourneu, ulogu favorita prepustio Mercedesu. Nijemac je pobijedio na VN Australije sa solidnom prednošću od 10 sekundi ispred Mercedesovog dvojca.

”Mislim da je Mercedes još uvijek glavni favorit. Znamo da imamo dobar paket i u dobroj smo poziciji, ali moramo ostati u koraku s njima što se tiče razvoja. Moramo se boriti u svakoj utrci,” rekao je Sebastian.

Vettelova pobjeda u Australiji prekinula je Ferrarijev post od rujna 2015. godine i VN Singapura. Isto tako ovo je bila prva Ferrarijeva pobjeda u prvoj utrci sezone od 2010. i VN Bahraina.

Ferrarijevi navijači nadaju se kako će ove sezone napokon uspjeti izazvati Mercedes i boriti se do kraja sezone. Mercedes je u protekle tri sezone osvojio tri konstruktorska i vozačka naslova prvaka, te ostvario 51 pobjedu od 59 utrka.

”Pobjeda u Australiji ne znači ništa, ali zasigurno je najbolji mogući način kako započeti sezonu. Kina je uvijek puna iznenađenja. Nikad ne znate što će se dogoditi na ovoj stazi. A i vremenska prognoza kaže da nas očekuje kišni vikend u Shanghaiu. Bit će vrlo zanimljiva utrka,” tvrdi Vettel.

Izvor: GP1.hr