sport

Vettel: Ova utrka je bila kao preslika cijele sezone – jako teška

Sebastian Vettel neće zasigurno pamtiti posljednju ovogodišnju utrku jer su se on i njegov Ferrari mučili tijekom cijelog vikenda te su na kraju uspjeli doći tek do petog mjesta u utrci.

Nijemac je jedini od vodećih krenuo na softu te je to bio jedan od razloga zbog kojeg smo mislili da bi mogao imati prednost na startu utrke. Da, Vettel je imao najbolje ubrzanje od svih bolida, ali je nedostatak DRS-a bio ključan razlog zbog kojeg nije mogao prestići Verstappena u uvodnih desetak krugova.

Nakon toga je krenula borba s gumama koje su bile pri kraju ‘životnog vijeka’ pa je Vettel, zajedno s Leclercom, bio prvi od vodećih koji je odradio prolazak kroz bokseve. Na kraju su dva Ferrarija bili jedini koji su odradili dva zaustavljanja u boksevima što se nije pokazalo kao dobitnom kombinacijom u Abu Dhabiju.

”Ova utrka je bila jako teška, možemo reći da je u neku ruku i preslika naše sezone. Krenuli smo vrlo dobro, ali jednostavno nisam mogao proći Maxa na početku, a onda nismo imali ni DRS pa je i taj pokušaj propao. Pokušali smo s drugačijom strategijom jer smo trošili jako gume, ali na kraju nam se to nije isplatilo.”

”Žao mi je ponajviše naših mehaničara koji su cijelu godinu odradili vrhunski te im ne zamjeram što su napravili malu pogrešku danas. Oni su srce Ferrarija i stvarno mi je žao što nam se ovo dogodilo na kraju sezone. Unatoč tome, utrka je stvarno bila jako zahtjevna u svakom pogledu,” rekao je.

Na kraju intervjua je dobio pitanje od strane novinara da prokomentira sezonu iz njegovog kuta. Vettel je istaknuo da mogu i moraju bolje, ali je posebno naglasio kako ni on nije bio u najboljoj formi tijekom godine.

”Zasigurno nije ovo bila godina kakvu smo očekivali iz razno raznih razloga. Ja sam prvi trebao biti bolji jer znam da mogu bolje nego što sam odradio ove sezone. ”

”Ne kažem da je bilo jako loše, ali da je moglo bolje – je. Glavni cilj za sljedeću sezonu je da naučimo iz naših grešaka te da napravimo paket koji će biti bolji nego sadašnji kako bi se mogli boriti s Mercedesom i Red Bullom,” zaključio je Vettel.

Izvor: GP1.hr