sport

Vettel: Utrku smo izgubili na startu

Sebastian Vettel završio je utrku za VN Rusije na drugom mjestu, a Nijemac je starto s pole pozicije. Ferrarijev vozač približio se Valtteriju Bottasu pred kraj utrke, ali nije uspio prestići Finca.

Ferrarijeva odluka da ostave Vettela na stazi duže od ostalih izgledalo je kao odličan plan jer je Sebastian nekoliko krugova vozio brži tempo od Bottasa na novim gumama. Međutim, na kraju se taktika nije isplatila, a Ferrijevom vozaču zasmetao je i Williamsov Felipe Massa koji je kasnio jedan krug za vodećima.

”Pokušao sam sve kako bi uhvatio Valtterija i mislio sam da imam šanse na startno ciljnoj ravnici. Bio sam siguran da će se Massa maknuti kako bi prošao, ali nije. Izgubio sam više vremena nego što sam mislio.”

”Ali nije bitno, Bottas je vozač utrke danas zasigurno. Nije mi drago to priznati, ali danas je bio najbolji. Čestitam mu na prvoj pobjedi u karijeri, danas je njegov dan,” rekao je Vettel.

Nijemac priznaje da bi njihova strategija dužeg ostajanja na stazi, upalila samo ako bi Bottas napravio grešku.

”Imao sam svježije gume na kraju i prednost ispred Kimija Raikkonena pa smo odlučili ostati malo duže na stazi. Vratili smo se iza Bottasa, ali je bio vrlo brz. Jedina nada nam je bila da napravi grešku, ali to se nije dogodilo.”

”To je bio plan i mislim da smo učinili sve što smo mogli. Utrku smo izgubili na startu i to je velika šteta. Valtteri je cijelu utrku odradio savršeno od samog starta,” dodao je Sebastian.

Izvor: GP1.hr