sport

Villeneuve: Bottasov učinak u Brazilu je bio sramotan

Jacques Villeneuve ocijenio je učinak Valtterija Bottasa na VN Brazila sramotnim i konzistentnim za njega kao očito drugog vozača Mercedesa.

Bottas je na subotnjim kvalifikacijama osigurao pole ispred Ferrarijevog Sebastiana Vettela, a nakon što je Hamilton završio u zaštitnoj ogradi u Q1, svi su mislili kako Finac ima velike šanse da osvoji utrku.

No, Vettel ga je uspio preteći već u prvom zavoju te tako dovezao svoj Ferrari do nove pobjede, dok je Bottas završio tek nekoliko sekundi ispred Raikkonena i Hamiltona koji se probio do sjajnog četvrtog mjesta nakon starta iz boksa.

“Bila je to sjajna utrka Vettela koju je pobijedio već na samom startu,” rekao je Villeneuve za Autosport.

“Bio je agresivan. Kada vidite što je Mercedes sposoban, samo pogledajte Hamiltona, dok s druge strane Bottas nije bio na toj razini. To je sramotno za njega.”

“On jednostavno nema isti tempo kao i Hamilton i to je tako cijelu ovu godinu. To je njegova razina, koja je dobra za drugog vozača momčadi.”

Razočarani Bottas je priznao poraz vjerujući kako ga je malo dijelilo da bude pobjednik pretposljednje utrke ove sezone.

“Bilo je poprilično blizu nakon što je izašao iz boksa, ali to nije bilo dovoljno da ga pokušam preteći.”

“Sada ima zavidnu prednost tako da nam treba čudo u Abu Dhabiju.”

Izvor: GP1.hr