sport

Villeneuve: Vettel bi mogao napisati knjigu ‘Kako izgubiti prvenstvo’

Bivši svjetski prvak i sin legendarnog Gillesa Villeneuvea, Jacques Villeneuve, vjeruje da bi Sebastian Vettel mogao ostvariti odličnu karijeru u spisateljskim vodama objavom edukacijske knjige o gubitku ovogodišnjeg svjetskog prvenstva.

Villeneuve se još jednom pokazuje kao osoba koja je vrlo britka na jeziku, pa se tako jednostruki svjetski prvak osvrnuo na četverostrukog svjetskog prvaka. Kanađanin je za Sky komentirao Vettelov i Ferrarijev pad u drugom dijelu sezone, kao i Nijemčev pokušaj prestizanja Maxa Verstappena u Japanu.

“Bio je predaleko kada ga je pokušao prestizati, a Max nije mogao reći ‘Molim te prestigni me’. Vettel je nešto pokušao i nije igrao prljavo, no to je bilo previše rizično. Mogao bi napisati knjigu o ovoj sezoni pod nazivom ‘Kako izgubiti prvenstvo’,” kritičan je Villeneuve.

“Glavna razlika između Vettela i Hamiltona ove sezone je njihov pristup rizičnim potezima. Lewis razmisli prije nego što napravi agresivan potez, za razliku od Sebastijana.”

Moguće je da se Mercedesov povratak u formu poklopio s Hamiltonovim sve boljim vožnjama, a sve to bilo je još izraženije zbog očitih propusta momčadi iz Maranella. Villeneuve se osvrnuo i na tu temu.

“Nije jednostavno razumjeti Ferrari, i to ne kažem samo zbog gubitka nekih utrka. Nakon nekih pogrešaka nikad se nisu vratili na pravi put, i to je nemoguće razumjeti kada se gleda izvana,” zaključio je Kanađanin.

Izvor: GP1.hr