sport

Villeneuve: Williams je “mrtav”

Svjetski prvak iz 1997. godine, Jacques Villeneuve, ne vjeruje da će njegova bivša momčad poboljšati performanse tijekom ostatka tekuće sezone, smatrajući da je Williams “mrtav”.

Momčad iz Grovea je ove godine osvojila svega četiri boda zahvaljujući osmom mjestu Lancea Strolla tijekom VN Azerbajdžana, te se i dalje muče s nestabilnošću zadnjeg kraja njihovog FW41.

Williamsov Sergej Sirotkin je jedini vozač koji u dosadašnjem tijeku prvenstva nije uspio ući u krug najbolje desetorice tijekom nedjeljne utrke, te se nalazi na začelju vozačkog poretka, i to bez osvojenih bodova. Tijekom VN Velike Britanije, britanska momčad je s oba bolida startala iz pit lanea, a sve zbog predstavljenog stražnjeg krila koje je dodatno pogoršalo upravljivost njihovog bolida. Zbog toga su se odlučili vratiti na stariju specifikaciju, što je još jedna naznaka njihovih problema.

Kanađanin Jacques Villeneuve se u izjavi za Autosport.com osvrnuo na stanje svoje bivše momčadi, u kojoj je osvojio i svoj jedini vozački naslov.

“Momčad se ne poboljšava, ona je mrtva,” oštar je bio Villeneuve.

“Prije nekoliko godina imali su izbor između Claire i Jonathana Williamsa. Odlučili su se za Claire, što je bila očita greška, samo pogledajte gdje se momčad sada nalazi.”

Claire Williams je 2013. godine preuzela poziciju zamjenika glavnog direktora. Iako su tijekom sezone osvojili svega pet bodova, sklopili su sporazum s Mercedesom oko novih pogonskih jedinica. To partnerstvo im je osiguralo devet postolja i jedan pole position uvodne godine hibridne ere. I sljedeće godine su nastavili s dobrim rezultatima, ponovno osvojivši treće mjesto u konstruktorskom poretku.

Međutim, Villeneuve vjeruje da je “vrh piramide potpuno slijep”.

“Ne vidim kako će se momčad oporaviti od ovoga, jednostavno ne vidim.”

“Ako imate dva vozača bez iskustva, to neće pomoći, pogotovo u momčadi poput ove,” zaključuje Kanađanin.

Izvor: GP1.hr