sport

Williams produžio suradnju s Mercedesom do 2025. godine!

Još od početka turbo-hibridne ere momčad Franka Williamsa koristi Mercedesove motore. Po vijesti koja je stigla iz Williamsa, nastavit će tu suradnju. Naime, objavljeno je kako će momčad iz Grovea nastaviti koristiti Mercedesove pogonske jedinice do kraja 2025. godine!

Prethodni je ugovor vrijedio do kraja 2020., a sad s ovim novim produženim ugovorom do 2025. momčad barem ima stabilnost po pitanju motora te se više mogu fokusirati na poboljšavanje šasije i aerodinamike sljedećih bolida, a posebno će biti ključna 2021. kad na snagu stupaju nova pravila. Jedino o čemu neće morati brinuti je pogonska jedinica, a sve ostalo, uključujući i mjenjač, momčad će i dalje proizvoditi sama.

“Zaista smo uživali u ovih šest godina suradnje s Mercedesom te godinu dana prije isteka važećeg sedmogodišnjeg ugovora čast nam je objaviti nastavak suradnje do 2025. godine. Tijekom ovog vremena bliske suradnje s Mercedesom postali smo i veliki prijatelji i te smo sretni zbog nastavka suradnje za još pet godina,” izjavila je Claire Williams.

Toto Wolff je izjavio kako je ponosan što će nastaviti suradnju s povijesnom ekipom i brandom kao što je Williams.

“Trenutno prolaze kroz jedno teško razdoblje, no time su samo pokazali koliko imaju jak karakter i želju da se vrate tamo gdje zaslužuju i trebaju biti. Siguran sam kako će nova pravila za 2021. vezana za financiranje puno pomoći neovisnim i privatnim momčadima poput Williamsa i sretni smo što ćemo zajedno ući u novu eru ovog sporta,” rekao je Toto Wolff.

Williams je trenutno, sedam utrka prije kraja, zadnji u poretku konstruktora s jednim osvojenim bodom iz Hockenheima.

Izvor: GP1.hr