sport

Wolff: Mercedesova dominacija je gotova

Nakon tri utrke u novoj sezoni od koje je dvije pobjede odnjela momčad Ferrarija, šef Mercedesa, Toto Wolff, priznaje da je era dominacije njemačke momčadi gotova. Srebrne strijele apsolutno su dominirale Formulom 1, od 2014. kada su uvedeni V6 hibridni motori.

U 2015. i 2016., Mercedes je pobijedio u 35 od 40 utrka i osigurao obje titule, vozačke i konstruktorske. Međutim, u 2017. stvari su malo drugačije nego proteklih godina, te će se vozači Mercedesa, Lewis Hamitlon i Valtteri Bottas, morati malo više potruditi u borbi za naslov svjetskog prvaka.

”Da, naša trogodišnja dominacija je gotova. Dominacije nisu dobra stvar za Formulu 1. Zato su mnogi navijači jedva čekali ravnopravniju borbu s Ferrarijem,” rekao je Mercedesov šef.

Wolff isto tako ističe kako je situacija u momčadi sada puno mirnija što se tiče odnosa momčadskih kolega, Hamiltona i Bottasa.

”Proteklih godina mučili smo se kako obuzdati Hamiltona i Nicu Rosberga, ali takvih problema više nemamo,” tvrdi Toto.

Taj problem je možda trenutno riješen, ali na prošloj utrci na VN Bahreina, Mercedesov pitwall koristio je momčadske odredbe i naredio Bottasu da se makne s puta Lewisu.

”To nikad nije dobar osjećaj kada morate koristiti momčadske odredbe. Ali to je bilo ključno za pokušaj napada na Ferrari. Valtteri jednostvano nije imao svoje gume pod kontrolom, pa smo morali Lewisa sa svježijim gumama pustiti naprijed,” dodao je Wollf.

Izvor: GP1.hr