sport

Wolff: Naučili smo puno o ponašanju bolida

Šef ekipe Mercedesa, Toto Wolff je u više prilika ove sezone bolid svoje ekipe, MercedesW08, nazvao “divom” zbog fluktuiranja u njegovoj formi na nekim stazama u određenim uvjetima. Austrijanac se referirao na cjelokupnu situaciju u jednom širem kontekstu.

“Naučili smo važne lekcije o ponašanju našeg bolida nakon nekoliko posljednjih utrka. Definitivno puno više razumijemo razloge promjenljive forme bolida tijekom sezone. Porazi poput onog u Maleziji su još jednom potvrdili staru tezu da se najviše nauči tijekom takvih teških dana, a naučeno će nam biti jedan od temelja budućeg uspjeha,” izjavio je Wolff.

“Neke stvari koje smo shvatili ćemo primijeniti na utrkama do kraja ove sezone, a jedan dio stvari ćemo prenijeti na razvoj bolida za iduću godinu,” dodao je Wolff.

Toto je na kraju akcentirao pristup Mercedesa za završnicu sezone.

“Do kraja sezone su četiri utrke i 100 bodova je još u igri pa ne smijemo ništa uzimati zdravo za gotovo. Svakoj utrci pristupamo sa zdravom dozom skepse i naš fokus ovog vikenda u Austinu je na ostvarivanju maksimalnog mogućeg broja bodova,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr