sport

Wolff objašnjava zašto ne ograničava Hamiltona

Mercedesov šef Toto Wolff smatra kako je važno da Lewis Hamilton ima vrijeme i prostor za druge aktivnosti izvan F1 kako bi mogao ostvariti još bolje rezultate.

Peterostruki svjetski prvak redovito posjećuje razne svjetske događaje, najviše modne revije, i druži se s mnogim slavnim osobama, a nedavno je pokrenuo i vlastitu modnu liniju. Sve to, prema Wolffovom mišljenju, pomaže Lewisu da bude na visini zadatka u F1.

“Važno je shvatiti kako smo svi mi kao pojedinci jedinstveni i imamo različite potrebe. Ne postoji neki prototip vozača pa da kažemo ‘vozač treba na vrijeme dolaziti na stazu, dosta se odmarati, ne putovati avionom tijekom trkaćeg vikenda,’ i slično.”

“Lewis je jedan od najambicioznijih osoba koje poznajem, vrlo organiziran i s jasno zacrtanim planovima. Osjećam kako u ovim događajima izvan F1 traži bijeg od utrkivanja kako bi se odmorio i napunio baterije.”

“Ako ga to opušta i pomaže mu kako bi bio još bolji, ja ga podržavam u tome. I ne treba ga ograničavati, jer u suprotnom ne bi davao svoj maksimum ovom sportu,” rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr