sport

Wolff: Podijeljenog sam mišljenja

Mercedesov šef Toto Wolff, komentirao je tešku situaciju koja se odvijala na pit wallu tijekom utrke. U razgovoru za Sky Sports F1, Austrijanac je izjavio da razumije situaciju u kojoj su se nalazila oba njihova vozača.

Nico Rosberg utrku je završio na drugom mjestu iza svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona te mu je to bilo dovoljno da osigura svoj prvi naslov svjetskog prvaka Formule 1.

”Pomalo sam u šizofreničnoj situaciji. U jednu ruku imamo šefa momčadi koji mora imati sve pod kontrolom, koji ima svoju knjigu pravila koju svi moraju poštivati jer nas je to dovelo do ovog uspjeha. Ali onda imamo mene kao trkača. Upitao sam se što bi ja učinio u takvoj situaciji. Imao je dva izbora, prvi je bio nestati u daljinu i pokazati svima da si najbolji vozač, ali tako ostati bez titule i barem pokušaja da se učini nešto. Drugi izbor bio je usporiti i pokušati nešto, što je i učinio pa sam podijeljenog mišljenja,” izjavio je Wolff.

Hamilton je pokušao usporiti Nijemca kako bi drugima otvorio priliku da ga prestignu. Rosberg se krajem utrke našao pod pritiskom svog sunarodnjaka Sebastiana Vettela u Ferrariju, ali je izdržao do kraja.

”Razmišljao sam o toj situaciji i meni je ta ideja usporavanja bila logična. Christian Horner imao je istu ideju i predložio mu to, možda je poslušao Christiana. Međutim, Nico je bio vrlo miran i dobro je izdržao pritisak. U takvoj situaciji možda bi vi reagirali drugačije i pokušali prestići Lewisa. Nemoguće je imati rješenje za svaku situaciju,” dodao je Austrijanac.

Izvor: GP1.hr