sport

Wolff: Priče o prodaji momčadi su nagađanja, a budućnost je sasvim jasna

Tijekom Velike nagrade Toskane neki su mediji prenijeli informaciju da bi tvrtka INEOS uskoro mogla preuzeti vlasništvo nad aktualnom momčadi Mercedesa, no Toto Wolff objašnjava da u tome nema istine.

INEOS je kao partner Mercedesa prvi put predstavljen u prosincu prošle godine, a u veljači je svoj doprinos proširio na značajno sponzorstvo F1 momčadi. Eddie Jordan je tijekom vikenda u Mugellu inicirao teoriju o tome da će sljedeći korak INEOS-a biti preuzimanje Mercedesov F1 Teama, a po medijima se brzo proširila vijest kako je vrlo blizu dogovor o otkupu momčadi za 700 milijuna funti.

Šef Mercedesove momčadi nije mogao ignorirati te napise: “Znate da ljudi ponekad prikupe neke dijelove i onda od toga konstruiraju priču. Mi imamo veličanstvenu suradnju s INEOS-om, radimo zajedno na mnogim projektima visoke tehnologije, koji se tiču America’s Cupa i biciklističkog tima.”

“Naše partnerstvo je uzajamno. Imamo iste ambicije s našim sportskim timovima i zato je INEOS naš partner. Sve dalje od toga su samo nagađanja. Daimler nema namjeru odreći se momčadi, a INEOS nema namjeru kupiti većinski udio. Ja se nemam razloga odreći svoga udjela, tako da puno je tu izmišljenih stvari.”

“Sto posto vam mogu potvrditi da je budućnost momčadi sasvim jasna. To je momčad Mercedes-AMG Petronas F1 Team i ništa se tu neće mijenjati. Ista je stvar u pogledu Lewisa i naših pregovora, a razlog zašto do sada nismo našli vremena za to je raspored utrka”, objasnio je Wolff.

Podsjetimo, Hamiltonov ugovor s Mercedesom ističe na kraju sezone, a novi još nije potpisan. Međutim, očekuje se da bi to trebala samo biti stvar formalnosti te da će nastavak suradnje biti objavljen vrlo brzo.

Izvor: GP1.hr