sport

Wolff: Wehrlein još nije spreman za Mercedes

Šef Mercedesa, Toto Wolff, priznao je da mu Valtteri Bottas nije bio prvi izbor nakon iznenađujućeg umirovljenja Nice Rosberga. Tvrdi da je plan bio promoviranje mladog Pascala Wehrleina.

Wolff je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport objasnio proces kako pronaći pravog vozača za ekipu.

”Kao prvo, najbitnije je istražiti sve otvorene opcije na tržištu vozača. Naravno da smo tražili iskusnog i brzog vozača. Odlučili smo da je prerano za Pascala da bude momčadski kolega Lewisu Hamiltonu. Za Wehrleina i Ocona imamo poseban program, gdje ćemo ih prvo razvijati dvije ili tri godine dok ne steknu određeno iskustvo,” objasnio je Toto.

Esteban Ocon pronašao je svoje mjesto u Force Indiji, te je Mercedesu bilo vrlo bitno pronaći mjesto i Wehrleinu, jer sudbina Manora u Formuli 1 nije zagarantirana. Sauber pogonjen Ferrarijevim motorom bio je jedina opcija koju je Mercedes imao.

”Ugovor našeg vozača i momčadi Saubera nema nikakve povezanosti s motorima. Poštujemo partnerstvo Ferrarija i Saubera,” tvrdi Wolff.

Međutim, Wolff priznaje da je dovođenje Bottasa imalo svoju cijenu. Iznos koji je Mercedes isplatio Williamsu kreće se oko 5 milijuna dolara i dodatnih 5 milijuna popusta na pogonske jedinice.

”Nismo mogli samo tako uzeti Bottasa da ne ponudimo ništa zauzvrat. Claire Williams je vrlo pametna i razumije se u biznis. Nismo razgovarali samo o financijskim sredstvima. Williams je zahtjevao iskusnog vozača, pa je bilo bitno uvjeriti Massu da se vrati.”

”Očekujemo puno od Valtterija. Očekujemo da će voziti na razini Rosberga. Valtteri i Lewis trebaju se međusobno dodatno motivirati i stvoriti atmosferu koja će nam donositi pobjede. Ako se Bottas bude borio za naslov svjetskog prvaka ili postane svjetski prvak 2017., zadržat ćemo ga u Mercedesu,” dodao je Toto.

Izvor: GP1.hr