sport

Zak Brown: Formula 1 je zaboravila na navijače

McLarenov šef Zak Brown podsjeća da Formula 1 ne smije zaboraviti da taj sport ne bi postojao bez navijača, te želi potaknuti veću interakciju timova sa svojim navijačima.

Formula 1 putuje u svaki kutak svijeta tijekom svake sezone, što ga čini jednim od najglamuroznijih sportova na svijetu. Međutim, tijekom godina se dosta pričalo da se nije davala prednost fanovima, a bivši vlasnik Bernie Ecclestone jednom je rekao kako ne bi imao ništa protiv da tribine na utrkama budu prazne, sve dok je postoji televizijski prijenos.

Takav je stav pogrešan, kaže Brown, koji tvrdi da Formula 1 treba ostati u kontaktu s početnim prioritetom – zabaviti navijače:

“Na kraju dana, sport je za navijače, tako da sve započinje s fanovima. Ako nemate puno obožavatelja iz cijelog svijeta, novih, starih, nećete ni imati sponzore koji će platiti utrku. Mislim da se ponekad zaboravi za koga sve ovo radimo i da ponekad osjećamo kao da ovo sve radimo samo za nas. Radimo to za navijače.”

Nisu to prazne riječi McLarenovog šefa, koji je uvelike podržao projekte poznatih medijskih korporacija za snimanje sporta iz perspektive koju su baš navijači tražili:

“Znam da sam i sam obožavatelj, volim vidjeti što se događa u Formuli 1, upoznati vozače i vidjeti što se događa iza kulisa, pa smatram da je ludost to uskratiti navijačima.”

Izvor: GP1.hr