sport

Zetsche: Prvo sam pomislio da je opet nešto s Lewisom

Predsjednik Daimlera i šef Mercedes Benza, Dieter Zetsche, otkrio je kako je tek izašao ispod tuša kada mu je Toto Wolff javio da Nico Rosberg odlazi u mirovinu samo pet dana nakon što je osvojio svoj prvi naslov prvaka u Formuli 1.

Zetsche je u intervjuu za Autocar prvi puta objasnio svoju reakciju kada je čuo vijest koja je iznenadila čitavu sportsku javnost.

“Tek sam bio izašao ispod tuša kada je telefon zazvonio. Vidio sam da je Toto Wolff i odmah sam pomislio: “Ne, opet nešto s Lewisom Hamiltonom.” Onda mi je Toto ispričao što se dogodilo. Moram priznati da nisam očekivao vijest o Nicinom umirovljenju,” rekao je Zetsche.

Nitko tada nije očekivao da će Nijemac objesiti svoju kacigu na klin. Takav potez ostavio je Mercedes u zeznutoj situaciji jer je većina vozača već imala ugovor za 2017. godinu.

Ipak, Zetsche ništa ne zamjera Rosbergu i kaže kako podržava njegovu odluku.

“Poštujem Rosbergovu odluku. Imamo vozača u Hamiltonu koji želi sve više i više, želi rušiti rekorde i pisati povijest. A, imali smo vozača koji je ispunio svoj san i htio je završiti s tim. Oba pristupa razumnim i opravdanim. Naravno, radije bih imao dva svjetska prvaka u momčadi za nadolazeću sezonu. Znam da bi borba još jednom bila napeta. Sada trebamo novog vozača, takav je život. Niti sam uvrijeđen niti razočaran. Takva odluka mora biti ispoštovana,” dodao je Nijemac.

Valtteri Bottas bi trebao biti novi Hamiltonov momčadski kolega za 2017. godinu. Službenu potvrdu je Mercedes najavio u prvim tjednima siječnja.

Izvor: GP1.hr