sport

Abiteboul: Formula 1 treba ponovno pronaći njen DNA

Šef momčadi Renaulta, Cyril Abiteboul vjeruje da Formula 1 mora ponovno pronaći njen ‘DNA’. Francuz smatra da sa silnim promjenama od kada je Formula u vlasništvu Liberty Media grupe, sport izgubio na osnovnim vrijednostima i porukama.

“Ne možemo sve to samo pomiješati. Trajanje motora, izdržljivost guma, količina goriva, za mene, to više nije dio DNA Formule 1.”

“Le Mans je oduvijek bio oko izdržljivosti, ali utrke formule bi uvijek trebale biti sprint od zelenih svijetla pa do ciljne zastave.

Osvrnuo se Abiteboul na nedavne promjene pravilnika vezane za sljedeću sezonu. Prema njemu previše se pažnje prebacilo na aerodinamiku a nitko nije spomenuo druge probleme sporta.

“Bavili smo se aerodinamikom za 2019., ali bitni problemi ostaju nedodirnuti.”

“Nismo pričali o gumama. Razumijem da uz određenu potrošnju, utrka treba biti zanimljiva, ali kakve to ima veze ako vozači moraju štedjeti gorivo?”

“Po mome mišljenju, Formula 1 mora biti jasna oko toga što predstavlja fanovima. S hibridnom tehnologijom smo udahnuli moderan vjetar, ali ne razumijem što je prava poruka,” dodao je.

“Iz našeg dobrog iskustva ja smatram da – nikada ne popravljaš nešto što nije slomljeno,” zaključio je Cyril.

Izvor: GP1.hr