sport

Allison odbio povratak u Renault

Prema pisanju britanskog Autosporta, donedavni tehnički direktor Ferrarija James Allison odlučio je odbiti ponudu Renaulta da se u ovu ekipu vrati u istom svojstvu.

Renault je ponudu britanskom inženjeru uputio još u lipnju, u nadi da će ojačati svoj inženjerski pool, čak i prije nego što je objavljeno da Allison odlazi iz Ferrarija u srpnju, unatoč ugovoru što ga je predvidio u Maranellu do 2018.

Unatoč pregovorima koji su trajali dva mjeseca, Allison je na kraju odlučio protiv povratka u Enstone, gdje je ranije radio (za ekipu tada pod imenom Benetton) kao mlađi dizajner, šef aerodinamike i kao tehnički direktor, kad je ekipa postala Renault, pa kasnije Lotus. Allison, koji je kao aerodinamičar u Ferrariju radio i od 2000. do 2005, ulogu tehničkog direktora obavljao je od srpnja 2013. do istog mjeseca lani.

Prema navodima britanskih medija Allisonu želi opet raditi u Formuli 1, za momčadu baziranu na Otoku. Ferrari je napustio nakon nesuglasica s vodstvom talijanske ekipe, nakon što je tražio nešto slobodnog vremena za svoje troje malodobne djece. Allisonu je u ožujku naglo preminula supruga. On je radio u Italiji, no obitelj mu je ostala u Engleskoj.

Autosport iznosi kako je on odbio Renault jer je zabrinut zbog onog što mu se čini kao nedostatak pravog vođe ekipe.

Izvor: GP1.hr