sport

Alonso: Dostigli smo Renault i Haas

Fernando Alonso tvrdi kako su na VN Španjolske uspjeli dostići momčadi Renaulta i Haasa po performansama. Premda su završili iza bolida navedenih momčadi, Španjolac vjeruje kako im mogu parirati. U prilog tome ide činjenica kako su, zahvaljujući novim nadogradnjama u Barceloni, uspjeli po prvi puta u sezoni doći u treću kvalifikacijsku rundu.

Vozač McLarena, na temelju izvedbe momčadi u Barceloni, vjeruje kako su sada “najbolji od ostatka”.

“Znali smo kako će nas nadogradnje pogurati u sredini poretka”.

“Mislim da smo dostigli Renault, Haas isto tako. No, na našu žalost, top tri momčadi u prvenstvu su u isto vrijeme jednako radile na svom bolidu te je zaostatak za njima ostao isti,” Objasnio je Alonso.

Nesretna okolnost za Alonsa u utrci je bio dodir s Carlosom Sainzom u prvome krugu te je odmah nakon toga morao vješto manevrirati kako bi izbjegao sudar kojeg je prouzročio Grosjean. U ostatku utrke je zapeo iza Charlesa Leclerca te nije uspio pokazati puni potencijal bolida.

“Pola utrke sam proveo iza Leclerca, okolnosti su definitivno bile teške.”

“Još uvijek nam nedostaje brzine na pravcima kako bismo bili u stanju pretjecati. To je svakako jedna od stvari na kojima moramo raditi i nadam se da ćemo ubrzo pronaći rješenje,” Izjavio je Alonso.

Unatoč pozitivnim riječima britanske ekipe, McLaren je skupa s Alonsom doživio pad u poretku nakon Španjolske.

Alonso trenutno drži sedmo mjesto, bod iza Maxa Verstappena. McLaren je pao iza Renaulta, također za jedan bod. Utrkom u Monacu, gdje su drukčiji uvjeti zbog znatno različite staze, momčad će pokazati da li je bolid toliko dobar kako se priča.

Izvor: GP1.hr