sport

Alonso: Idemo unazad

Fernando Alonso, ferrari media

Fernando Alonso se brine da Ferrari ove sezone ide unazad, a izjava je došla nakon što su na VN Njemačke od Williamsa izgubili treće mjesto u konstruktorskom poretku. Ferrari trenutno ima pet bodova manje od Williamsa, a dok je Valtteri Bottas u zadnje tri utrke tri puta stajao na postolju, jedino Ferrarijevo postolje ove sezone osvojio je baš Alonso, ali na VN Kine, šest utrka prije VN Njemačke. Alonso je izjavio da ni on ni momčadski kolega Raikkonen nisu zadovoljni bolidom:

“Trenutno nismo presretni brzinom i pokušavamo se poboljšavati kako bi osvojili više bodova jer, pogotovo što se konstruktorskog prvenstva tiče, idemo malo unazad. Moramo što češće s oba bolida osvajati bodove.”

Ali, tek tjedan dana nakon VN Njemačke, Alonso ne vjeruje da će Ferrari biti kompetitivan u Mađarskoj.

“Ne baš, naravno, bolid je identičan s obzirom da su između vikenda samo četiri dana, a ni oblik staze nam ne odgovara, s obzirom da traži trakciju bolida. S druge strane, svaka utrka je bila malo iznenađenje, na nekim stazama za koje smo mislili da ćemo biti kompetitivni nismo bili i obrnuto. Moramo ući u vikend s pozitivnim stavom i vidjeti krajnji rezultat, ali slika se u usporedbi s posljednjih nekoliko utrka ne bi trebala promijeniti.”

“Red Bull će vjerojatno ovdje biti kompetitivniji uz manje opterećenje na motor i vidjet ćemo Williams na stazi koja traži dobru aerodinamiku i trakciju tako da ćemo vidjeti hoće li zadržati formu. Biti će više-manje slično.”

Izvor: GP1.hr