sport

Alonso: McLaren se diže

Fernando Alonso kaže kako je sretan s prvim dijelom sezone u kojoj je za McLaren osvojio duplo više bodova nego cijele prošle sezone.

Španjolac je na VN Njemačke ostao bez bodova, ali ipak kaže kako pozitivan ide na ljetnu stanku. Alonso je u prvi 12 utrka osvojio 24 boda, a kaže kako je još puno toga ispred njih.

“Bila je to standardna utrka. Nismo bili baš jako brzi i na kraju smo ostali bez bodova. Šteta da je završilo tako, ali to je samo djelić prvog dijela sezone.”

“Jako sam sretan kako se odvijala prva polovica sezone. Šteta da nismo uspjeli uzeti više bodova s dva bolida. Također smo izgubili i priliku za dvostruke bodove u Budimpešti, ali u borbi s Toro Rossom smo uspjeli uzeti dobre bodove.”

“Sudjelovao sam samo u 1o od 12 utrka. Imao sam nesreću u Australiji i nisam mogao biti dio iduće utrke. Uzeti 24 boda, duplo više nego prošle godine, znak je da se dižemo i to je izuzetno zadovoljavajuće,” rekao je Alonso.

Alonso je trenutno 13. vozač u poretku, a njegov momčadski kolega, Jenson Button, je 15. sa 17 bodova na svom kontu. U poretku konstruktora, McLaren je sedma momčad, ali sa samo tri boda manje od šestoplasiranog Toro Rossa.

Izvor: GP1.hr