sport

Alonso: Nadamo se da će nadogradnje funkcionirati

Nakon što su u protekle tri sezone ostvarivali rezultate koji su se uglavnom kretali u rasponu od lošeg do katastrofalnog, ova se sezona na prvu čini kao mali preporod za momčad McLarena. Britanska je momčad trenutno četvrtoplasirana u poretku konstruktora uz nekoliko vrlo solidnih rezultata za, prije svega, Fernanda Alonsa te djelomično i za Stoffela Vandoornea.

Ipak, stvari nisu baš tako ružičaste jer su nakon postignutog dogovora o isporuci pogonskih jedinica od strane Renaulta u McLarenu najavljivali, ali čini se, i očekivali puno više. Dokaz je tomu činjenica kako su u nekim medijima čelni ljudi momčadi iz Wokinga početak sezone opisali kao ne previše uspješan dodajući kako zadani ciljevi definitivno nisu postignuti.

Unatoč tome u McLarenu kao moguću prekretnicu gledaju VN Španjolske u kojoj se, kako je najavio često (pre)optimistični šef momčadi Eric Boullier, napokon očekuje “pravi” McLaren.

Za razliku od Boulliera, prva violina momčadi, Fernando Alonso, na stvari ipak gleda nešto trezvenije i rekli bismo, realnije.

Iako očekuje nadogradnje i napredak u performansama, Španjolac smatra kako one nisu same po sebi garancija uspjeha.

“U Barceloni ćemo imati novi aero paket ali imat će ga i 95% drugih momčadi zato je moguće da naš zaostatak ostatne isti, možda ćemo ga smanjiti, a možda ćemo ga i povećati. Tko zna,” smatra Alonso

Također dvostruki svjetski prvak nada se kako će, ako ništa drugo, McLarenove nadogradnje raditi bolje od onih koje donesu konkurenti.

“Na nama je da napravimo sve kako bi novi paket nadogradnji funkcionirao dobro i u skladu s očekivanjima uz nadu kako kod drugih možda neće sve raditi onako kako su očekivali i zamislili,” zaključio je Španjolac

Izvor: GP1.hr