sport

Alonso: Najdosadnija utrka ikad

Kao i nekolicina njegovih kolega, i Fernando Alonso ovogodišnje je izdanje VN Monaka prokomentirao u prilično negativnom kontekstu.

Španjolac smatra kako je u utrci voženoj ulicama Monte Carla jednostavno nedostajalo svega što utrku čini zanimljivom pa smo u konačnici u najvećoj mjeri imali priliku gledati procesiju tijekom svih 78 krugova.

Upitan za komentar o utrci McLarenov vozač je rekao:

“Ekstremno dosadna utrka. Rekao bih, vjerojatno i najdosadnija utrka ikada.” rekao je Alonso.

Španjolac kao neke od razloga spominje izostanak Sigurnosnog automobila (prvi put od 2009.), strategijske i taktičke odluke, izostanak gotovo bilo kakvih incidenata tijekom cijele utrke…

“Bez sigurnosnog automobila, bez žutih zastava… Mislim da se u sportu treba obratiti pažnja i na atraktivnost jer ovo je danas bilo jako dosadno i razočaravajuće. Vjerojatno i najdosadnija utrka u povijesti Formule 1,” bio je kritičan Alonso.

Dvostruki svjetski prvak smatra kako se osim taktike i strategije treba obratiti pažnja i na navijače i gledatelje koji ne mogu biti zadovoljni utrkama kao što je bila ova.

“Na kraju utrke trebali bismo gledateljima priuštiti nešto kako bi na taj način ljudima vratili barem dio onoga zbog čega su platili ulaznicu.”

Također, upitan o tome jesu li za ovogodišnju procesiju krive karakteristike bolida Alonso je odgovorio negativno i krivicu prebacio na samu stazu odnosno njezinu konfiguraciju.

“To je jednostavno Monako. Bez sigurnosnog automobila ili nekih drugih događaja prilično je dosadan. Krenuli smo sa svojih pozicija i nakon toga kružili stazom,” zaključio je Alonso.

Izvor: GP1.hr