sport

Alonso pobjedio u debiju u WEC-u

Fernando Alonso je napravo korak bliže u osvajanju trostruke krune u svijetu motor sporta. U svojem debitantskom nastupu u WEC prvenstvu ostvario je pobjedu na utrci 6 sati Spa-Francorchampa i to s pole positiona ispred Kazukija Nakajime i Sebastiana Buemija.

Ovo je prva pobjeda za Španjolca još od 2013. godine i Velike nagrade Španjolske. Nakon što je odustao od izjednačavanja rekorda legende Formule 1, Michaela Schumachera, Alonso se usredotočio na osvajanje trostruke krune koju sačinjavaju pobjede na Velikoj nagradi Monaka, Indianapolis 500 te Le Mansu.

Jedino je Grahamu Hillu pošlo za rukom osvajanje trostruke krune. Alosno je već dva puta pobjedio na Velikoj nagradi Monaka, a lani se okušao i na utrci Indianapolis 500, gdje je zbog kvara motora morao odustati.

Zanimljivo, Alonso nikada nije pobjedio na Spa-Francorchampsu, no danas mu je legendarna belgijska staza donjela sreću. Španjolac je ostvario pobjedu sa samo sekundu i pol prednosti ispred momčadskog kolege Mikea Conwayja u Toyoti.

Pobjeda će dati dodatan zamah u leđa Alonsu i Toyoti za iduću utrku, 24 sata Le Mansa koja se vozi 16. i 17. srpnja.

Izvor: GP1.hr