sport

Alonso: Razočarani smo i tužni

Fernando Alonso otvorio je dušu nakon lošeg prvog dana testa za njegov McLaren. Španjolac je uspio kompletirati tek 29 krugova u Barceloni.

Bilo je vidljive ljutnje i frustracije na licu Alonsa, ali je dvostruki svjetski prvak uspio zadržati mirnoću, barem pred medijima.

“Nije bio sretan zbog današnjeg jutra,” dao je diplomatski odgovor, Eric Boullier.

Shvatljivo je da Španjolac ne može biti sretan nakon ovakvog prvog dana testa. Honda koja se dvije godine muči s pogonskom jedinicom, trebala bi ‘nabijati’ kilometražu, ali to danas nisu uspjeli napraviti. Alonso je odvezao tek 29 krugova. Rivali, s kojima se često McLaren mjeri, odvezli su daleko više.

Sebastian Vettel u Ferrariju odvezao je 128 krugova, a Mercedesovi vozači, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odradili su ukupno 152 kruga.

“Ovo definitivno nije perfektan start u zimsko testiranje,” rekao je Alonso čiji ugovor ističe krajem ove sezone i veliki je upitnik hoće li ga produžiti.

“Razočarani smo. Tužni smo jer prvog dana nismo uspjeli voziti. Znamo i svjesni smo koliko smo vremena izgubili danas. Imamo četiri dana za svakog vozača prije nego počne svjetsko prvenstvo i već je prošao jedan dan. Imam tri dana još da se pripremim za svjetsko prvenstvo. Nije idealna situacija,” dodao je Španjolac.

Alonso je prvog dana prošlogodišnjeg testa odradio 119 krugova, ali ovogodišnjih 29 je i dalje bolji rezultat od onog iz testiranja u Jerezu 2015. godine. Tada je uspio kompletirati samo šest krugova.

Izvor: GP1.hr