sport

Alonso: Trenutno želim pričati samo o Le Mansu

Fernando Alonso u McLarenu ponovno je morao odustati od potencijalnih bodova na utrci u Kanadi, a uz to nije uspio završiti svoj 300. nastup u Formuli 1.

Tijekom utrke, njegov bolid je počeo gubiti snagu pa su mu inženjeri javili da se vrati u garažu. Kasnije je novinarima komentirao da trenutno želi pričati samo o Le Mansu gdje s Toyotom sudjeluje u World Endurance utrkama.

Dvostrukom svjetskom prvaku Formula 1 donosi više tuge nego radosti što nije slučaj s WEC-om gdje postiže puno bolje rezultate pa je i razumljivo da više želi pričati o tom sportu.

“Večeras letim za Le Mans, sutra me čeka drugačije iskustvo i nadam se da ćemo imati dobru utrku. Trenutno vodimo prvenstvo u WEC-u tako da sam sada više fokusiran na to nakon današnjeg odustajanja,” rekao je Alonso.

Nakon loše utrke, ponovno se postavljaju pitanja o njegovom ostanku u Formuli 1. Španjolac je rekao da bi ostao ali u konkurentnijem bolidu.

“Nadam se da ću ostati. Definitivno trebamo izvući više snage iz bolida da bi bio pouzdaniji i konkurentniji.”

“Na početku sezone smo vidjeli kakve bodove možemo postići, ali s odustajanjem od sedmog mjesta u Monaku i od desetog u Kanadi izgubili smo dosta bodova.”

“Ima dijelova koje trebamo poboljšati, radimo na tome,” dodao je Alonso.

Izvor: GP1.hr