sport

Alonso u pregovorima s Ferrarijem?

Iako, ovu vijest treba uzeti s (velikom) dozom rezerve, prema pisanju Španjolskog Diario Gol-a, tijekom Grand Prix vikenda u Barceloni, Fernando Alonso navodno je održao tajni sastanak s predstavnicima Ferrarija.

Kako prenose Španjolski mediji, a što je lako pretpostaviti, na sastanku se vrlo vjerojatno nije razgovaralo o samoj utrci ili sjećanjima na vremena kada je dvostruki svjetski prvak svoj kruh zarađivao u momčadi iz Maranella.

Temu sastanka mediji gledaju u kontekstu stalnih najava i špekulacija o odlasku Finca Kimija Raikkonena iz momčadi na kraju tekuće sezone, samim tim i nove mogućnosti za povratak Alonsa u staro jato.

Također, bez obzira na istinitost ovih špekulacija, nije tajna kako Flavio Briatore koji još uvijek skrbi o karijeri sadašnjeg McLarenova vozača nastoji svim mogućim kanalima i vezama Alonsa vratiti u momčad iz Maranella.

Ipak, unatoč medijskim nagađanjima i možebitnim željama Briatorea, možda i Alonsa da ponovno okuša sreću u Talijanskoj momčadi, čak i u slučaju Raikkonenovog odlaska, takav scenarij (ni)malo je vjerojatan.

Za početak, nije realno očekivati kako bi prva violina Ferrarija, Sebastian Vettel, Alonsa dočekao raširenih ruku jer ni Španjolac ni Nijemac, pokazalo se to kroz neke prošle sezone, nisu previše kooperativni i obzirni kada se stvari u momčadi zakuhaju (sjetimo se Vettelovih okršaja s Weberom odnosno Alonsovih s Hamiltonom).

Nadalje, Vettel je navodno već podržao ideju o možebitnom dolasku mladog Leclerca u momčad, a ono što također nije nevažno u ovoj kombinaciji je i to što bi se u slučaju povratka u Ferrari, Španjolac morao odreći dobrog dijela vrlo izdašne plaće koju mu sada isplaćuje McLaren.

Kada se u konačnici tome pridoda i činjenica kako u Ferrariju vrlo vjerojatno ne bi previše blagonaklono gledali i na Alonsove sve češće izlete u druge kategorije (Indy 500, Toyota WEC) ispada kako je ovo ipak jedna od onih sočnih priča koje s vremena na vrijeme izađu u pojedinim medijima.

Izvor: GP1.hr