sport

Alonso: Utrka u Monaku podsjeća na kockanje

Dvostruki pobjednik utrke vožene po ulicama Monte Carla, McLarenov Fernando Alonso, komentirao je nadolazeću utrku koja se u nedjelju vozi u Kneževini.

Iskusni Španjolac izjavio je kako je ova staza zbog svojih specifičnih uvjeta uvijek nepredvidiva i zato pruža mogućnost postizanja dobrih rezultata čak i kada nemate najbrži bolid na gridu što je trenutno slučaj s McLarenom. Alonso je izjavio kako su svjesni “svojih ograničenja”, no ipak, nadaju se dobro rezultatu.

“Probat ćemo dati sve od sebe u subotu, a u nedjelju se boriti koliko god možemo kako bismo osvojili što je moguće više bodova.”

S druge strane, unatoč svim predviđanjima, rezultatima kvalifikacija i drugim faktorima, dvostruki svjetski prvak smatra kako je u Monte Carlu također vrlo lako ostati bez svega.

“Monaco je jedna od staza koja pomalo sliči na kockanje. Kao što smo mogli vidjeti na prošloj utrci u Španjolskoj, čak i ako odradiš dobre kvalifikacije, ne znači da možda nećeš biti upleten u nekakav incident koji će sve okrenuti naopako,” rekao je Alonso.

Nakon što prošle godine nije nastupio na ovoj utrci zbog sudjelovanja na utrci Indy 500, Alonso je rekao kako s nestrpljenjem očekuje ovu uzbudljivu i neizvjesnu utrku.

“Ovo je jedna od tehnički najzahtjevniji staza u sezoni jer je razina koncentracije i vještine koju morate imati samo kako bi odradili 78 krugova bez pogreške izrazito visoka. Ne govoreći pritom o prometu, strategiji, vremenskim uvjetima i svemu ostalom čime vas ova luda utrka stavlja na kušnju,” zaključio je McLarenov vozač.

Izvor: GP1.hr