sport

Alonso vidi Sainza kao McLarenovu budućnost

Fernando Alonso smatra da bi McLaren mogao biti dobro mjesto za Carlosa Sainza, jednom kada bude bio spreman boriti se za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

Sainzu je ovo tek druga sezona u vrhu motosporta i Alonso mu je pomalo i mentor. Zbog toga Alonso, u razgovoru za španjolski AS, kaže da Sainz ima svijetlu budućnost.

“Carlos u McLaren? To može biti dobro mjesto za njega. Mislim da će McLaren Honda početi ponovno pobjeđivati zato jer im način na koji rade osigurava uspjeh za sljedećih 10 godina. U mojim godinama, ne mogu znati hoću li ja profitirati u onome što budućnost nosi, ali Carlos hoće. Ako dođe u McLaren, to će biti momčad s kojom može pobijediti. Nadam se da će dobiti bolid kakav zaslužuje,” rekao je Alonso.

Sainz je ove sezone poželjna roba na tržištu, a ranije u sezoni se pričalo da mu Ferrari već sprema mjesto u budućnosti. U posljednje vrijeme javljaju se glasine da bi mladi Španjolac mogao otići u Renault, ali Franz Tost je rekao ne.

“Moja budućnost je u rukama Helmuta Marka, ali nadam se da ću se boriti za naslov nakon 2018. godine,” rekao je Sainz.

Iduće godine Stoffel Vandoorne će u McLaren voziti utrke uz Alonsa. Ovaj stariji Španjolac bi, pretpostavlja se, možda mogao i otići u mirovinu nakon iduće godine, a onda bi mjesto u momčadi iz Wokinga ostalo upražnjeno. Međutim, ne zna se da li će tu biti mjesta za Sainza jer će tada u igri biti i Jenson Button.

Izvor: GP1.hr