sport

Alonso želi još jedan naslov prije povlačenja

Fernando Alonso; izvor: Ferrari media

Fernando Alonso otkrio je da neće pomisliti na odlazak iz Formule 1 dok ne osvoji svoj treći naslov. Španjolac je bio prvak 2005. i 2006. a tri puta nakon toga prvenstvo je završio na drugom mjestu. S obzirom na to da Mercedes trenutno dominira a njegova momčad ne pokazuje znakove napretka, šanse mu trenutno i nisu dobre. Iako nije izgubio motivaciju te je i dalje jedan od najbržih vozača, trenutno nema bolid ili infrastrukturu koji mu za treći naslov trebaju.

“Još uvijek smo gladni uspjeha, čekamo svoju priliku da postanemo prvaci”, rekao je za BBC Sport. “To je glavni cilj i ne razmišljate o povlačenju dok ne dobijete neku satisfakciju. To je nešto na čemu radim i čemu se nadam. Tri naslova znači nešto. Nije da nisam zadovoljan s dva ali treći vas stavlja na listu vrlo važnih imena. Dva puta sam bio blizu i nadam se da nećemo opet propustiti priliku koju budemo imali. Mislim da mogu nastaviti dovoljno dugo i da u narednim godinama mogu pobjeđivati i biti konkurentan. Ne znam koliko još… tri, pet, sedam. Mislim da to ne bi trebao biti nikakav problem.”

Također je otkrio da ga smetaju određene stvari kod novih bolida.

“Novi bolidi su teži, sporiji, teški za shvatiti i ne možete pritiskati kroz cijelu utrku. Pritiskate dva kruga i onda čuvate gume do sljedećeg ulaska u boks. Ponekada čak ne pritiskate tako da ovo nije nešto što vozači vole raditi. Nije problem koliko dugo mogu nastaviti na ovoj razini, problem je koliko ću zabave imati vozeći ove bolide u budućnosti.”

Izvor: GP1.hr