sport

Arrivabene upozorava: Iznenađenja dolaze!

Ferrari nakon osam utrka sezone ima 81 bod manjka za vodećom momčadi prvenstva, Mercedesom. Zbog toga se dosta ljudi začudilo kada je Sergio Marchionne prošlog tjedna izjavio kako je prvenstvo još uvijek otvoreno.

Na FIA-inoj sportskoj konferenciji u Turinu, i Sebastian Vettel je rekao da njihov SF16-H ima veliki potencijal.

“Mislim da je motor, pogonska jedinica, odličan. Ako možemo posložiti i ostalo, ovaj stroj bi trebalo biti prokleto teško pobijediti,” rekao je Nijemac za Sky Sports.

Međutim, još uvijek je teško povjerovati da momčad iz Maranella može ozbiljnije zaprijetiti Mercedesu u konstruktorskom vodstvu.

Maurizio Arrivabene najavio je da nadogradnje dolaze, ali nije htio govoriti kada će one stići.

“Neću vam reći točne datume, ali mogu vam reći da naši inženjeri ne spavaju. Doći će iznenađenja jer naši inženjeri šasije spavaju još manje,” rekao je Arrivabene.

Momčad iz Maranella ima još tri razvojna tokena na raspolaganju za ostatak sezone. U Montrealu su donijeli nadogradnje na motoru, ali ove ‘iznenađujuće’ nadogradnje bi trebale doći na šasiju.

Arrivabene se slaže s Marchionneom i vjeruje kako borba za naslov još uvijek jest otvorena. Ističe kako će rivalstvo Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga biti velika prednost za crvenu momčad.

“Moramo u obzir uzeti da će Rosberg i Hamilton oduzimati bodove jedan drugom. Prvenstvo je dugo i imali smo nekoliko nesretnih dana, a oni su ga imali tek jednom. Ali ako se to dogodi još jednom, mi ćemo se brzo popeti na bodovnoj tablici. Moramo vjerovati i biti pozitivni.”

“U Kanadi nismo bili daleko od Mercedesa. U Bakuu smo izgledali kao da smo u lošoj formi, ali došli smo na postolje. Ne bih imao ništa protiv da osvojimo naslov s jednom pobjedom kao Keke Rosberg,” dodao je šef Ferrarija.

Arrivabene je dodao kako bi Hamilton mogao postati i saveznik u Ferrarijevom lovu na Rosberga.

“Zašto ne? Savršena stvar bi bila da nam prvo bude saveznik, a onda da nam postane glavni protivnik. Još je 13 utrka do kraja, sezona je još uvijek jako duga,” zaključio je.

Izvor: GP1.hr