sport

Berger i Coulthard: Ferrari ne može uhvatiti Mercedes

Bivši vozači Formule 1, Gerhard Berger i David Coulthard, smatraju da Ferrari još uvijek nije spreman pobijediti Mercedes u utrci za naslov svjetskih prvaka.

Vozač s deset pobjeda, Gerhard Berger, je u razgovoru za njemački Auto Bild rekao kako Ferrari jednostavno ne može uhvatiti Mercedes.

“Prednost koju je Mercedes imao na kraju prošle godine je jednostavno prevelika. Ferrari ne može to uhvatiti tako brzo.”

Bivši McLarenov i Red Bullov vozač slaže se s Bergerom. Kaže kako činjenica jest da je momčad iz Maranella bliže Mercedesu ove godine, ali smatra da će, usprkos tome, Nijemci zadržati razmak.

“Očekujem da će ove godine opet osvojiti naslov. Mislim da je teško očekivati da će dominirati. Ferrari će ih držati na prstima. No, borbu za naslov svjetskog prvaka vidim samo između dva Mercedesova vozača,” rekao je Coulthard.

U toj borbi za naslov prvaka, Coulthard kaže kako Nico Rosberg konačno ima priliku pobijediti trostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

“Statistika kaže da je svaki vozač s pet pobjeda u nizu osvojio naslov. Bila bi šteta da Nico prekine taj niz,” dodao je.

Izvor: GP1.hr