sport

Binotto: Moramo smanjiti bodovni zaostatak za Red Bullom

Ferrarijev šef momčadi, Mattia Binotto, smatra kako Sainz napreduje i zadovoljan je njegovom vožnjom na VN Kanade. Sainz je startao treći i brzo se probio ispred Alonsa kako bi se borio s Verstappenom za pobjedu. Posljednjih 15-ak krugova pokušavao je prestići Verstappena, ali Nizozemac je na ključnim dijelovima staze bio brži i odnio pobjedu. Binotto smatra kako Sainzu raste samopouzdanje u novom bolidu Ferrarija nakon vrlo dobre predstave u Montrealu i kako su greške koje je napravio na početku sezone iza njega.

„Iskreno, nije iznenađenje što je Sainz bio najbrži vozač na stazi. Ako pogledate simulaciju utrke od petka, Carlos je već tad bio vrlo brz i bili smo jako blizu Red Bullovima. Tako da smo znali da se možemo boriti s njima, ali koliko bliže bi bilo nakon petka, nisam imao ideju. Znamo da je naš bolid kompetitivan. Carlos dobiva na samopouzdanju s bolidom, vozi sve brže i brže i to je dobro vidjeti. Bio je jednako brz, ako ne i malo brži od Maxa“, rekao je Binotto o Sainzu.

Osim nekoliko Španjolčevih grešaka, krivac za veliki zaostatak za Red Bullom je i sam Ferrarijev bolid zbog kojih je Leclerc morao odustati dvaput dok je vodio. Zadnje odustajanje u Bakuu je bilo okidač da Leclerc uzme nove komponente i utrku u Montrealu krene sa začelja što je, prema Binottu, bio plan odmah nakon te utrke.

S obzirom na novu pogonsku jedinicu, u Ferrariju se nadaju da će Leclerc uspjeti pritisnuti Red Bull kako bi do ljetne stanke smanjili veliki bodovni zaostatak za njima. Nadu u takav ishod im daje sjajan Leclercov proboj iz zadnjeg startnog reda do pete pozicije u Kanadi iako je u nekoliko navrata zapeo u DRS vlakiću i dosta krugova proveo iza Ocona prije nego ga je momčad pozvala na promjenu guma.

„Vrlo brzo nakon Bakua smo odlučili uzeti kaznu za promjenu pogonske jedinice. Tako da je Leclerc danima bio toga svjestan kako bi se prilagodio i pripremio za trkaći vikend u kojem utrku kreće sa začelja. Njegov program za petak i subotu je bio fokusiran na vožnju s velikim udjelom goriva kako bi bio spreman za utrku.“

„To je sigurno frustrirajuća situacija za vozača. Utrka bi zahtijevala puno strpljenja što je svakako bio slučaj, sigurno bi htjeli pretjecati, ali ne možete zbog DRS vlakića ili jer su vam gume istrošene. Ali u konačnici ograničavanje štete, nakon starta sa začelja završiti peti je još uvijek jako dobar rezultat i znam da ima nove pogonske jedinice za iduće utrke. Imamo četiri utrke do ljetne stanke, to će biti važno za njega kako bi mogao napadati i pokušajmo nekako smanjiti zaostatak“, poručio je Binotto.

Objava Binotto: Moramo smanjiti bodovni zaostatak za Red Bullom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr