sport

Bottas: Belgija i Italija su prilike za osvajanje pobjede

Valtteri Bottas, Williams media

Valtteri Bottas kaže da će VN Belgije i Italije biti njegova najveća prilika za pobjedu. Finac je ove godine osvojio svoje prvo postolje u karijeri (Austrija), a nakon toga je zaredao još dva. Sada se nalazi na 5. mjestu u poretku vozača. Forma Williamsa se značajno pojačala na VN Austrije gdje su Felipe Massa i Valtteri Bottas zauzeli prvi startni red.

“Mi uvijek težimo pobjedama”, izjavio je Bottas. Ova sezona je iznimno teška jer je Mercedes jak na svim stazama, ali nikad ne znate što se može dogoditi u utrci.”

Valtteri kaže da će Mađarska biti veći zalogaj, no vjeruje da na Spa Francorchampsu i Monzi mogu postići velike rezultate:

“U teoriji, Spa i Monza će biti staze koje će nam najviše pogodovati. No, moramo težiti tome da budemo bolji i na ostalim stazama. Ne možemo se oslanjati samo na maksimalnu brzinu, moramo poboljšati downforce. Imat ćemo unaprjeđenja na bolidu za ovu stazu, te se nadam da ćemo imati dobar downforce. Ako budu funkcionirala dobro, znat ćemo u kojem smjeru se kretati.”

Izvor: GP1.hr