sport

Bottas: Detalji razdvajaju mene i Hamiltona

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas smatra kako samo sitni detalji ove sezone razdvajaju njega i njegovog momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona.

Finac je u petak ujutro na prvom slobodnom treningu za VN Španjolske postavio najbrže vrijeme, a ove sezone je imao priliku doći i do pobjede. No, morao je odustati zbog probušene gume. Finac je također zaredao dva druga mjesta dok je na otvorenju sezone u Australiji bio osmi.

Mercedesov par je trenutno izjednačen 2-2 u kvalifikacijama što je puno bolje za Bottasa za razliku istog perioda prošle sezone.

“Postoje sitni detalji među nama,” rekao je Bottas te dodao.

“Ne mogu reći da sam bolji od njega, ali sigurno je jako blizu.”

Bottas je pokazao na stazi da je u boljoj formi nego prošle sezone, a sam je rekao da je to zahvaljujući učenju utrku po utrku.

“Znam momčad sve bolje i bolje i lakše je početi drugu sezonu nego prvo. Uvijek učiš, a kad uđeš u novu momčad otvori ti se više prilike da radiš s ljudima koji te mogu podići na drugu razinu,” rekao je Finac.

Bottas je naglasio i kako ima priliku biti bolje od Hamiltona, ali da to nije lagan zadatak. Hamilton i Bottas trebali bi prvo raditi zajedno da pobjede Ferrari, ali i sve bolji Red Bull, a onda tek se pozabaviti međusobnom borbom.

Izvor: GP1.hr