sport

Bottas: Mercedes definitivno treba nadogradnju motora

Mercedes je imao najmoćniji motor od početka 2014. godine, ali Valtteri Bottas kaže kako definitivno trebaju nadogradnju motora nakon što nisu bili dovoljno kompetitivni u Montrealu.

Očekivalo se da će se Mercedes pridružiti svojim konkurentima koji su doveli poboljšane nove motore na VN Kanade, ali odustali su od toga plana zbog problema s pouzdanosti.

Momčad će donijeti nadogradnju na sljedeću utrku, VN Francuske, a Bottas koji je u nedjelju završio na 2. mjestu priznaje da je to potrebno.

Svakako nam je to potrebno“, rekao je Bottas.

“Kanada je pokazala da nismo dovoljno brzi. Svakako su nam nadogradnje potrebne i dobiti ćemo ih sljedeću utrku tako da je sve dobro.

Unatoč što je startao drugi u Kanadi, Bottas se nije uspio značajnije približiti Ferrariju Sebastiana Vettela u utrci.

Od prvog kruga Ferrari je cijelo vrijeme bio brži i mogli su kontrolirati utrku, pokušali smo ih pritisnuti ali smo na kraju imali malo problema s gorivom, zato je Max na kraju i bio tako blizu.”

Mislim da je ovo bio maksimum. Kvalifikacije su bile oko stotinku sekunde, da smo krenuli s prvog mjesta možda bi bilo drugačije, ali i s P2 smo zadovoljni. Sretan sam zbog drugog mjesta, ali nisam sretan što smo iza Ferrarija,” zaključio je Valtteri Bottas.

Izvor: GP1.hr