sport

Bottas: Ne radi se sve samo o Hamiltonu i Vettelu

Ova sezona neće biti samo borba između Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, kaže Finac Valtteri Bottas. Finac isto tako dodaje da se namjerava što prije uključiti u borbu za naslov svjetskog prvaka.

Nakon dvije utrke sezone, Hamilton i Vettel izjednačeni su na vrhu poretka s 43 boda. Oba vozača ostvarili su po jednu pobjedu te po jedno drugo mjesto u utrci. Bottas je prosuo dosta bodova na VN Kine, kada se izvrtio iza Sigurnosnog automobila i pao na 12. poziciju. Finac je trenutno četvrti u poretku vozača sa 23 boda.

”Rano je još govoriti kako će ove sezone biti borba između samo dva vozača za naslov svjetskog prvaka. Sezona je dugačka i mislim da se neće sve odvijati samo oko Lewisa i Sebastiana.”

”Naravno samo se rezultati računaju na kraju, pokušat ću što prije uključiti se u borbu za vrh. Svaki bod koji izgubim značit će jako puno na kraju sezone. Međutim, mislim da ne moram žuriti i paničariti. Ako nastavim raditi ono što radim i sad, napredovati zajedno s momčadi iz dana u dan, siguran sam da ću uskoro doći na vrlo visoki nivo.”

”Momčad točno zna kako napredujem i kako stojim s performansama. To je najvažnije,” tvrdi Mercedesov vozač.

Izvor: GP1.hr