sport

Bottas: Toro Rosso je bio brži od nas u Monaku

Valtteri Bottas vjeruje da je na hypersoft gumama, Toro Rosso bio brži od Mercedesa na Velikoj Nagradi Monaka. Bottas je završio utrku na petom mjestu, zaglavljen iza Kimija Raikkonena.

Bottas je bio u istom ‘sosu’, kao i najbolja petorka na ulicama Monte Carla. Zbog strategije jednog zaustavljanja u boks i brige oko guma, nije bilo mnogo šansi za pretjecanje, a to je značilo i frustriranu utrku za Srebrne Strijele.

“Bilo je impresivno koliko im je [Toro Rossu] set hypersofta trajao. Mora da su radili nešto bolje od nas,” izjavio je Bottas o Gaslyjevom rekordnom stintu od 37 krugova na hypersoft gumama.

“Mislim da su naše slabosti ovog vikenda bile loše performanse na najmekšoj gumi u utrci i općenito nedostatak brzine u bolidu.”

Gasly je, s druge strane, bio iznenađen performansama guma te nije vjerovao da gume mogu izdržati toliko.

“Zapravo smo napravili puno duži stint nego što je bilo planirano. Nismo očekivali da će se gume držati tako dobro. Odluku smo donijeli tijekom utrke. Bilo je poprilično nevjerojatno koliko su krugova odradile hypersoft gume u prvom stintu. Prije utrka nisam bio siguran oko guma, jer je degradacija bila velika.”

”Dao sam sve od sebe da očuvam gume na početku, a kada su svi počeli ulaziti u box, počeo sam pritiskati, a gume su bile sve brže i brže. Brže čak i od vozača koji su imali supersoft i ultrasoft gume,” zaključio je Gasly.

Izvor: GP1.hr