sport

Bottas vjeruje da Mercedes nije favorit u Francuskoj

Unatoč tome što će Mercedes iskoristiti tek svoju drugu pogonsku jedinicu u ovoj sezoni, Valtteri Bottas vjeruje da njegova momčad nije favorit za pobjedu na Velikoj Nagradi Francuske.

Sebastian Vettel i Ferrari su slavili na posljednjoj utrci u Kanadi nakon dominantne izvedbe Nijemca, koji je s lakoćom svoj pole position pretvorio u pobjedu.

Mnogi su kao opravdanje za slabiji nastup Mercedesa u Kanadi vidjeli u činjenici da su Ferrari i Red Bull ugradili drugu od dostupnih četiri pogonskih jedinica, ali Bottas vjeruje da Mercedes ne postaje ‘automatski’ favorit sa svježim motorom u Francuskoj.

“Druga utrka, druga vrsta guma i pozitivno je što ćemo imati novi motor, koji nam je trebao u Kanadi za pobjedu,” izjavio je Bottas za Sky Sports F1.

“Nadam se da ćemo imati i nekih drugih nadogradnji zato što druge momčadi donose nove pakete iz utrke u utrku i konkurencija postaje jača.”

“Došli smo u Kanadu vjerujući da je to dobra staza za nas i da imamo čak i sa starim motorom vrlo dobre šanse za pobjedu. Ali to nije bio slučaj i to dokazuje kako brzo druge momčadi napreduju. Moramo se nastavit poboljšavati,” izjavio je Bottas.

“Definitivno nismo favoriti za VN Francuske, to je činjenica.”

Unatoč novom motoru, Bottas čvrsto smatra da ostatak bolida treba nadogradnje.

“Ne možemo samo kriviti stari motor. Ostatak bolida je isto problem,” rekao je Finac.

“Trebamo poboljšati bolid. Mogli smo vidjeti na stazi s mnogo zavoja, poput Monaka, da smo daleko od najbolje momčadi. Tako da definitivno moramo raditi u svim područjima.”

Izvor: GP1.hr