sport

Bottas: Vozim u skladu sa svojim očekivanjima

Valtteri Bottas ove sezone uspijeva izvući ono najbolje iz bolida Mercedesa. Premda mu okolnosti vrlo često ne idu u korist, Finac je zadovoljan svojim nastupima u dosadašnjem djelu sezone. Prema njegovim riječima, formu iz prošle godine je uspješno prenio u prvih pet utrka.

Do sada je to pokazao nadmašivši momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona u nekoliko navrata. Vozač Mercedesa je očito odbacio status vozača “broj 2” koji je bio vezan uz njega proteklih godina. Uz porast ugleda, Bottasu je naraslo i samopouzdanje koje je ključno kako bi se pobjede iz proteklih sezona ponovile.

“Sretan sam jer znam da mogu pobjeđivati. Premda je ove godine teže doći do pobjede, imam brzinu da bi se to ostvarilo. Doći će s vremenom,” izjavio je Bottas.

Ferrari je do sada pokazao kako ima više brzine. No, Mercedes je svojom pouzdanošću kojom je bio poznat i prije uspio doći do vodstva u oba prvenstva. Bottasu je to omogućilo ponovno konkuriranje u samom vrhu.

“Do sad nisam imao vikend gdje mi je nedostajalo brzine. više- manje ispunjavam svoje ciljeve po pitanju učinka. U odnosu na prošlu sezonu, na tom polju sam napredovao,” objasnio je Bottas.

Izvršni direktor Toto Wolff je također pokazao zadovoljstvo rezultatima svog vozača. Izjavio je kako je, zbog svog doprinosa rezultatima, opravdao odluku momčadi da ga uvrsti u svoje redove.

“Valtteri je uspio nanizati nekoliko sjajnih rezultata i pokazati poboljšanje u zadnjih nekoliko utrka. Potvrđuje kako smo napravili dobar potez kad smo ga regrutirali u našu momčad,” rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr