sport

Boullier: Čuvanje goriva je McLaren koštalo 50 sekundi u utrci

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier je nakon VN Rusije rekao da je čuvanje goriva njegovu momčad stajalo 50 sekundi u nedjeljnoj utrci, bez čega bi MP4-31 mogao pratiti Williamsov tempo na Sochi Autodromu. Fernando Alonso je zauzeo šesto mjesto, za pobjednikom je kasnio jedan krug, ali je bio 50-ak sekundi udaljen od četvrtoplasiranog Valtterija Bottasa. Jedini razlog za to je žeđ Hondinog motora.

“Možemo vidjeti da smo momčad koja štedi dosta goriva zbog očitih razloga”, rekao je Eric Boullier. “Kod Fernanda ste prema kraju utrke mogli vidjeti da je bio 1.2 sekunde brži po krugu. Bez čuvanja goriva bismo dobili 50 sekundi na kraju utrke.”

“Da ne moramo čuvati gorivo, tu smo uz Williams, a to je napredak koji trebamo da bismo krenuli dalje. Taj tempo je bio dobar, a vozači su bili zadovoljni balansom.”

“Nastavljamo poboljšavati performanse pa je propuštanje Q3 za jednu desetinku bilo malo razočaranje. Međutim, utrka je bila lijepo iznenađenje jer je naš tempo bio bolji od očekivanog.”

Izvor: GP1.hr