sport

Boullier: Odnos McLarena i Honde nikad bolji

McLaren i Honda zadovoljni su trenutnim stanjem njihovog odnosa, usprkos tome što se još uvijek muče s brzinom u odnosu na ostale konkurente u Formuli 1.

“Prošle godine, anglo-japanska suradnja doživjela je debakl, a tenzije između dvije strane bile su jasne svima, posebno između britanske momčadi i tadašnjeg šefa Honde, Yasuhise Araija.

Arai je zamijenjen Yusuke Hasegawom i japanski proizvođač se počeo buditi. To je bilo vidljivo i na prošloj utrci gdje je Fernando Alonso završio sedmi te je taj vikend nazvao najboljim od njegovog povratka u McLaren. Španjolac je pohvalio napredak Honde i novog šefa.

“Yusuke je bivši inženjer pa jako dobro zna što se događa u garaži i on se može bolje prilagoditi promjenama. On je također više naviknut na pritiska i na upravljanje određenim situacijama,” rekao je Alonso.

I šef momčadi iz Wokinga, Eric Boullier, kaže da se odnos između Honde i McLarena popravio.

“Odnos nikad nije bio ovako dobar kao sada. Kolaborativni smo, kooperativni, redovito se sastajemo iako danas postoji tehnologija koja nam omogućuje da smo stalno u kontaktu. Projekt je zreliji nego ikad prije,” rekao je Boullier.

S njim se slaže i Hasegawa.

“Slažem se s Ericom. Ove godine je suradnja jako dobra s McLarenom i zajedno napredujemo jako dobro,” rekao je Japanac koji je potvrdio kako je rad na motoru za 2017. već počeo.

I Boullier je potvrdio kako se McLaren polako okreće idućoj godini.

“Još uvijek radimo na ovogodišnjem bolidu, ali i na onom za iduću. Mogu reći da će nakon ljetne stanke većina grida 100 posto raditi na bolidu za iduću godinu,” dodao je Francuz.

Izvor: GP1.hr