sport

Boullier: Zaslužujem svoje mjesto u McLarenu

Momčad McLarena je ove sezone napokon počela ostvarivati uzastopne završetke u bodovima. Dok su proteklih nekoliko sezona bodovi dolazili na kapaljku, ove godine ih britanska momčad ostvaruje redovito. Štoviše, Fernando Alonso je u svakoj utrci do sad završio među prvih 10, ni jednom nije odustao, te uspio priskrbiti 32 boda.

Unatoč solidnim rezultatima, mnoge oči su uperene u izvršnog direktora Erica Boulliera i njegovu odluku o tome da li ostaje ili odlazi iz McLarena. Postoje izvještaji koji govore kako su tri šefa tehničkog odjela već napustila svoje pozicije. No, iskusni francuski direktor smatra kako je on idealna osoba za ovaj posao.

“Posao kojeg radim je težak. Uvijek ima puno očekivanja, bilo da dolazi od članova McLarena ili navijača,” Rekao je Boullier.

Boullier je naglasio kako je u prošlosti vodio nekoliko momčadi koji su naposljetku počeli pokazivati napredak.

“kada gledam u prošlost, vodio sam, gradio i obnavljao nekoliko momčadi. Sa svakom od njih sam pobijedio, u svakoj kategoriji u kojoj sam se natjecao,” Objasnio je Boullier.

Kao glavni izvor motivacije Boullier vidi poboljšanje u svakoj od momčadi koje se trenutno natječu u prvenstvu. Činjenica da svaka od njih ostvaruje napredak, bio on sporiji ili brži, direktoru daje nadu u bolju budućnost.

“U svakoj momčadi je očit neprestani napredak. Radi se o ključnom dijelu svake momčadi u ovom sportu. Svatko je u potrazi za načinom na koji bi poboljšao učinak,” zaključio je Boullier.

Izvor: GP1.hr