sport

Brawn protiv peraja i T krila

Novi sportski direktor Formule 1, Ross Brawn, osvrnuo se na nova aerodinamička rješenja kao što su ‘shark fin’ peraje i ‘T krila’.

Navijači i momčadi nisu pretjerano oduševljeni izgledom novih bolida koji su obećavali puno, a nije ni Brawn. Bivši Mercedesov šef momčadi, koji je dobio veliko povjerenje novih vlasnika Liberty Medie, rekao je da će se zalagati za to da se takvi aerodinamički dijelovi potpuno ukinu.

”Imamo nove bolide i nova pravila za ovu sezonu, moramo prvo vidjeti kako će se ponašati na stazi i kakav će efekt ostvariti. Mislim da će ovo biti zanimljiva sezona zbog nove filozofije i novih ideja. Novi bolidi izgledaju uzbudljivo. Proporcije bolida su sada bolje.”

”Puno su brži, izgledaju impresivno na stazi. Vozači s kojima sam pričao rekli su mi da su bolidi fizički zahtjevniji za vozit, a to je ono što smo htjeli. Kao i uvijek nova pravila donose i neke probleme. Sada su se pojavile ove peraje i mislim da trebamo to što prije izbaciti. ”

”Jedan od ciljeva ovih novih pravila bio je proizvesti uzbudljivije i agresivnije bolide, ne želimo to sad upropastiti i otići u krivom smjeru što se tiče aerodinamike. Ali to je normalno kada na snagu stupe nova pravila,” rekao je Ross.

Za nova T krila, Brawn je rekao kako to nije bilo planirano i da ih želi ukinuti.

”To su posljedice novih pravila koje nisu bile planirane. Pa tako mislim da sve neplanirane posljedice novih pravila trebamo ukinuti ili učiniti da izgledaju uzbudljivije,” dodao je Brawn.

Izvor: GP1.hr