sport

Button: Utrka u Kini neće biti laka za McLaren

McLaren Honda se još uvijek ne nalazi na poziciji na kojoj bi navijači očekivali ovako zvučno ime bogate povijesti, ali napredak kod ovogodišnjeg MP4-31 je vidljiv, ponajviše zahvaljujući poboljšanoj Hondinoj pogonskoj jedinici. VN Kine vozi se na Shanghai International Circuitu koja se sastoji od dva dugačka pravca, od kojih je jedan s duljinom većom od jednog kilometra najduži pravac u kalendaru Formule 1. Jenson Button zato previđa težak vikend jer Honda tek počinje raditi na performansama svog motora.

“Staza traži puno od guma i pogonske jedinice, ali nadam se da s ovogodišnjim paketom na ovoj stazi nećemo patiti kao što smo prije. Ključ će biti priprema i postavke: aero balans od petka nadalje te potrošnja guma sa svakim novim setom.”

“Ovo neće biti laka utrka za nas – uvjeti će biti bitno drugačiji od Australije i Bahreina, ali nama će to dobro doći kako bi ovdje testirali karakteristike MP4-31 i što više naučili o njegovom ponašanju na ovakvoj vrsti staze, te s nižim temperaturama.”

Britanac će u Kini nastupati s drugim motorom ove sezone, ali vjeruje kako su fundamentalni problemi s pouzdanosti riješeni.

“U Bahreinu smo vidjeli još jedan korak naprijed kod performansi bolida jer nastavljamo s učenjem o ponašanju i karakteristikama bolida, uz donošenje novih dijelova na svaki grand prix. Do odustajanja se bolid činio jako dobar pa se nadam da u istom ritmu možemo nastaviti i u Šangaju te na najbolji mogući način iskoristiti paket koji imamo.”

“Kao i uvijek, moramo jako raditi na pouzdanosti. Definitivno smo vidjeli poboljšanje na tom polju, ali bilo što ispod 100% nije dovoljno. Važno je iskoristiti prednosti našeg rada i napretka kako bi osvojili bodove koje zaslužujemo.”

Izvor: GP1.hr