sport

Daniil Kvjat osvojio nagradu ‘Vozač dana’

Red Bullov vozač Daniil Kvjat je osvojio nagradu ‘Vozač dana’ nakon VN Kine. Mladi Rus je utrku završio na trećem mjestu, iza pobjednika Nice Rosberga i Sebastiana Vettela na drugom mjestu. Ovo je drugo postolje u karijeri za 22-godišnjeg Kvjata.

Nagradu ‘Vozač dana’, koju nakon svake utrke dodjeljuju navijači svojim glasom na službenoj stranici Formule 1, u prve dvije utrke sezone osvojio je Haasov vozač Romain Grosjean.

Kvjat jedva čeka sljedeće utrke jer vjeruje da će Renaultova nadogradnja uoči VN Kanade pomoći njegovoj momčadi u smanjivanju zaostatka za vodećim Mercedesom.

“Mercedes je i dalje malo ispred, ali s poboljšanjima u narednim utrkama, vjerojatno oko Kanade, možemo napraviti korak prema naprijed. U nekim okolnostima im možemo biti dosta velika prijetnja.”

“Utrka u Kini je bila dosta ohrabrujuća. Mislim da smo bili blizu Ferrarija kada je riječ o tempu. Stalno smo treća najbrža momčad, a u budućnosti ćemo se moći još malo više boriti s ovim dečkima. Zasad sve izgleda obećavajuće.”

Izvor: GP1.hr