sport

Dennis: McLaren će skinuti Mercedes s trona

Ron Dennis, predsjednik McLaren Grupe, čvrsto je uvjeren da će projekt njegove ekipe i japanske Honde uroditi plodom te da će McLaren biti momčad koja će s trona svrgnuti Mercedes.

“Iskreno vjerujem da će sljedeći svjetski prvak nakon Mercedesa biti McLaren. Ostvarit ćemo taj cilj prije drugih ljudi. Izazovno je, ali čvrsto vjerujem u tehničku kompetentnost naših ljudi i isto tako vjerujem u Hondu”, rekao je Dennis za BBC.

Mercedes dominira V6 erom u kojoj su slavili 36 puta nakon 43 utrke te su favoriti za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva. S druge strane, McLaren nije pobijedio od VN Brazila 2012. te nema konkurentan bolid otkako su s Mercedesovih prešli na Hondine pogonske jedinice. Međutim, Dennis vjeruje da će novi tehnički pravilnik sljedeće godine dati veliku šansu njegovoj momčadi.

“Pravilnik za 2017. će izjednačiti odnose među momčadima, a mi imamo dovoljno vremena da s Hondom sustignemo vodeće. Mislim da ćemo imati dobru šansu iduće sezone i da možemo pobjeđivati. Ne želim predviđati ishode svjetskih prvenstava, ali osjećam da će skidanje Mercedes-Benza s trona biti izazov za svakoga, a ja imam razloga vjerovati da ćemo mi to učiniti prije bilo koga drugog.”

Izvor: GP1.hr