sport

Ecclestone: Moramo reagirati kako bi podigli popularnost

Bernie Ecclestone, izvor: Force India media

Bernie Ecclestone smatra da Formula 1 treba reagirati što prije kako bi se sportu podigla popularnost koja zadnjih mjeseci značajno opada. Prije kvalifikacija u Mađarskoj Ecclestone se sastao sa šefovima momčadi kako bi se raspravljalo o sve manjem broju gledaoca na tribinama ali i ispred TV ekrana. Prije par dana spominjalo se da bi Ecclestone zatražio pomoć Flavija Briatorea. Točnije, imenovao bi ga voditeljem nove grupe koja bi radila na popularnosti sporta. Upitan o tome, Ecclestone je rekao:

“Vidjet ćemo što možemo učiniti.”

Ovog četvrtka Ecclestone bi opet trebao na sastanak po tom pitanju ali ovaj puta s FIA-om nakon što je Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo zatražio hitno okupljanje. Osim što je potvrđeno da će tamo biti Marco Mattiacci, ekipa iz Maranella u ponedjeljak je potvrdila da će se na sastanku razgovarati o općoj situaciji u Formuli 1 i načinu na koji će se povećati popularnost sporta. Ecclestone je još dodao:

“Jednostavno želimo vidjeti postoji li mogućnost da se učini nešto oko pravila jer tamo je dosta toga negativnog. Moramo pogledati sve to i razjasniti neke stvari.”

Izvor: GP1.hr