sport

Ecclestone: Singapur više ne želi utrke Formule 1

Bernie Ecclestone je otkrio da šefovi VN Singapura više ne žele domaćinstvo utrke Formule 1 na Marina Bay Street Circuitu nakon 2017. godine.

Nekoliko mjeseci već traju špekulacije kako u Singapuru razmatraju produženje novog ugovora koji ističe nakon 2017. godine. U intervjuu za njemački Auto Motor und Sport, Ecclestone je rekao kako Singapur vrlo vjerojatno neće produžiti ugovor, a Britanac je izrazio i brigu da bi velike momčadi mogle napustiti sport kroz nekoliko godina.

“Može se dogoditi da Mercedes i Ferrari odu. Međutim, iskreno, ako se utrke poboljšaju, to neće biti tako dramatično. Moramo očekivati da će nas proizvođači napustiti. Mercedes će se umiroviti jednog dana kada im to bude odgovaralo, a to se događalo i ranije s Hondom, BMW-om, Toyotom. Oni odu kada je Formula 1 odradila što je trebala za njih. Nema tu zahvalnosti,” rekao je Ecclestone.

“Isto je i s organizatorima utrka. Pogledajte Singapur. Da, Velika nagrada je koštala Singapur puno novca, ali i mi smo njima dali puno novca. Singapur je odjednom postao više od aerodroma koji koristite samo da bi otputovali negdje drugdje. Sada misle da su ispunili svoj cilj i više ne žele domaćinstvo,” dodao je šef Formule 1.

Singapur je u kalendaru Formule 1 od 2008. i od tada njegovo mjesto nije bilo upitno. Međutim, sada se svrstava u društvo VN Njemačke i VN Brazila čija je budućnost više nego upitna. Ecclestone kaže kako rade sve da se utrke zadrže u kalendaru.

“Radimo najbolje što možemo da zadržimo Kanadu u kalendaru. S Brazilom radimo istu stvar iako je teško. Što se tiče Hockenheima, ne možemo ga mi subvencionirati jer to ne radimo ni s ostalim utrkama u Europi,” objasnio je Britanac.

Izvor: GP1.hr